Передплата 2024 «Добрий господар»

98% госпіталізованих — невакциновані, – МОЗ

  • 20.09.2021, 14:30
  • 539

В Україні 98,1% всіх госпіталізованих із COVID-19 – це пацієнти, які не зробили щеплення. Наразі кількість хворих зростає

Про це заявив заступник міністра — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх трьох місяців, майже всі, хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні — невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті — зробіть щеплення вже сьогодні», — сказав Ігор Кузін.

За даними МОЗ, наразі епідеміологічна ситуація в Україні стрімко погіршується. За минулий тиждень кількість випадків зросла вдвічі: з 3,3 тис. за понеділок, 13 вересня, до понад 6 тис. за п’ятницю, 17 вересня хворих на добу.

Міністерство охорони здоров’я нагадує — у зоні найбільшого ризику смерті чи важкого перебігу хвороби — люди за 60 років, люди із супутніми захворюваннями: цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання, та ті, хто щоденно контактує із багатьма людьми.

Читайте також: 11 областей України перевищили показник коронавірусних госпіталізацій, — МОЗ

Схожі новини