Передплата 2024 «Добра кухня»

У Держбюджеті на 2022 рік для освіти передбачили на 17 мільярдів більше, ніж цьогоріч

  • 18.09.2021, 13:15
  • 419

У проєкті державного кошторису країни на 2022 рік видатки на освіту закладені на рівні майже 186 мільярдів гривень

Про це заявила очільниця підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, повідомляє Суспільне.

«Проєкт бюджету на наступний рік передбачає збільшення стипендій, розвиток інклюзивної освіти, розбудову безбар’єрного простору, підвищення зарплат вчителям, створення гідних умов праці для усіх освітян та сучасних умов навчання для дітей. Це свідчить про те, що освіта залишається одним з незмінних пріоритетів для держави, а проєкт бюджету орієнтований на інвестиції в людей та майбутнє», — зауважила Гришина.

Зокрема, відповідно до проєкту бюджету, видатки на стипендії для професійної та вищої освіти зростуть на 1,1 мільярда до 4,5 мільярда гривень. Стипендія у професійних навчальних закладах збільшиться у 2,5 рази — до 1 250 гривень, а у закладах вищої освіти — у 1,5 рази, до 2000−2500 гривень.

Ще 250 мільйонів гривень піде на розбудову 50 науково-практичних центрів профосвіти. Окремі субвенції в розмірі 1,5 мільярда гривень кожна передбачені на здорове харчування та пожежну безпеку в школах.

Окрім того, додала депутатка, Міністерство освіти отримає 200 млн доларів США від Світового банку протягом найближчих п’яти років у рамках проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів». За угодою ці кошти у першу чергу спрямують на розбудову цифрової інфраструктури і цифрових рішень для навчальних закладів.

Читайте також: Бюджет для лохів. Де насправді крадуть найбільше

Схожі новини