Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський заперечив тиск Трампа під час переговорів

  • 14.09.2021, 18:15
  • 481

Президент України заперечив, що Дональд Трамп тиснув на нього під час переговорів у липні 2019 року

Про це сказав у інтерв’ю телеканалу CNN, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Ні. Так-ні… Може, це тому, що я раніше не займався політикою… Я не вважав, що на нас чиниться тиск. Я завжди вважав, що ми — незалежна країна, і відчуваю себе амбітною, незалежною людиною, якій щодня треба вчитися у найкращих. Ось чому моя розмова з президентом Трампом відбулася у тому ж руслі», — розповів Зеленський.

За його словами, він знав, що Україні «потрібні хороші стосунки зі США» і що Вашингтон «вболіває» за Україну і «підтримує» її: «Ми повинні були отримати більше від США. Це було моєю метою. Саме тому ми хотіли зустрічі (з Дональдом Трампом — ред.)».

«Він є президентом США. Це не Роберт де Ніро, який є моїм кумиром. Тут серйозні речі. Це на рівні людини, від якої залежить стабільність нашої країни та допомога моїй країні. Нам потрібні стосунки. Я не відчував, що він змушує мене щось робити. І я тоді говорив правду. Я не відчував такого тиску. Як я сказав досить амбітно, я — президент своєї країни. На нас ніхто не може тиснути. Тож це була не лише моя дипломатія та публічна позиція. Я цього не відчував», — підкреслив український гарант.

Також президент розповів, що під час перемовин з Трампом він не хотів ставити під загрозу військову допомогу від Вашингтону.

Читайте також: Дипломатія Зеленського не припиняє дивувати. І це не комплімент

Схожі новини