Передплата 2024 «Добра кухня»

ДБР: Лерос міг сам підпалити свій автомобіль

  • 14.09.2021, 09:35
  • 540

У ДБР підозрюють Лероса в імітації підпалу

Про це повідомляє пресцентр ДБР.

«13 вересня на одному із Telegram-каналів опубліковано відео під назвою „Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса“. На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме — імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз», — йдеться у повідомленні.

Також на відео людина обговорює зі співрозмовником план використання даної ситуації, як інформаційного приводу для подальших публічних виступів.

У ДБР пояснили, що за таких обставин дії вказаної особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 К К України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) про що ДБР проінформував Офіс Генерального прокурора.

Нардеп прокоментував ситуацію і заявив, що «розпочалась брудна кампанія» проти нього. Він пов’язав публікацію відео з подіями у Верховній Раді минулого тижня.

Як відомо, 9 вересня, під час пленарного засідання Верховної Ради між народним депутатом Гео Леросом і його колегою з фракції «Слуги народу» Миколою Тищенком сталася штовханина.

Лерос вийшов до трибуни та почав свій виступ, який було присвячено зриву спецоперації щодо вагнерівців. Тоді Тищенко підійшов до трибуни та вивернув мікрофон в інший бік, після цього він схопив Лероса й почав відтягувати його від трибуни.

Нардеп заявив, що на відео «повністю сфабрикований звук», та акцентував, що «замазано 70% екрану». Він закликав авторів до публікації оригіналу відео, аби його можна було передати на експертизу.

Також Лерос повідомив, що подаватиме заяву до поліції.

Читайте також: Бити будуть регулярно й болісно, але Зеленського

Схожі новини