Передплата 2024 ВЗ

Користувачів мережі обурило фото речника Зеленського в США: язик і монумент Вашингтона

  • 02.09.2021, 14:55
  • 763

У коментарях під фото Сергія Никифорова розгорілася палка дискусія

Фото Никифоров виклав у своєму Instagram під час офіційного візиту Володимира Зеленського до США, напередодні зустрічі українського та американського президентів, передає ВВС.

Такий жест нового речника Зеленського, якого призначили на посаду в червні після відставки Юлії Мендель, викликав шквал критики в мережі.

«Хлопчику, скільки тобі років», «іспанський сором», «дурне поїхало в турне» — такі коментарі залишили користувачі під постом Никифорова.

Втім фото розійшлося далеко за межами Instagram. Користувачі порівнюють Никифорова з попередньою речницею Зеленського Юлією Мендель, яка обіймала цю посаду два роки.

Її неодноразово критикували в мережі за неоднозначну поведінку та провокаційні заяви.

Відразу після відставки, яку офіційно пояснили тим, що Мендель втомилася від несправедливого хейту в мережі, ексречниця опублікувала автобіографічну книгу «Кожен з нас президент», яка так само викликала багато неоднозначних відгуків.

За кілька місяців, у червні цього року на посаду речника призначили Сергія Никифорова, у минулому тележурналіста Euronews та телеведучого «України 24».

«Прессекретар президента України… Не Мендель, як то кажуть, єдиною», — іронізує користувачка Таня Бойко в Twitter.

«Важко назвати такі фото адекватними. Так і хочеться сказати: або галстук зніми, або труси одягни», — обурюється у Facebook користувач Валерій Клочок.

«Той незручний момент, коли ти думаєш, що Юлія Мендель була не такою вже й поганою», — пише Сергій Сумленний.

Фото: ВВС
Фото: ВВС
Фото: ВВС
Фото: ВВС

Втім, попри критику, чимало користувачів стали на захист Никифорова, звинувативши його критиків в обмеженості та «совковому» мисленні.

«Ой, ну прямо таки! Розкудкудахкались! Сфоткався із язиком на фоні монументу Вашингтону. От жах! Нічого такого в цьому фото не бачу. Звичайна жива людина», — пише користувачка Анастасія Гусарєва.

«Десятки, сотні моїх френдів уже другий день обговорюють не успіх саміту Україна-США, не вигідні нашій країні угоди і не зміцнення співпраці з наймогутнішою країною світу, а жартівливу фотографію прессекретаря Зеленського. Вам самим не набридло бути знаряддям інформаційної війни Росії?» — обурюється користувач Дмитро Сіманський.

Читайте також: Зеленський у Каліфорнії: мерія Сан-Франциско засяяла кольорами прапора України

Схожі новини