Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Офіс президента хоче перейменувати Україну в “Русь-Україну”

  • 01.09.2021, 14:45
  • 952

Радник глави Офісу президента, спікер української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович вважає, що наша країна має забрати у росіян бренд “руські”, і для цього Україну варто перейменувати

Фото Вісті
Фото Вісті

Як розповів Арестович в інтерв’ю для ютуб-каналу журналіста Романа Цимбалюка, варто змінити назву Україна на подвійну «Русь-Україна».

«Що б я зробив? Я б змінив назву держави. Назвав би нас Русь-Україна, подвійна назва», — зазначив він.

На уточнювальне запитання, коли буде відповідний президентський указ, Арестович відповів:

«Ми працюємо над цим».

«Наше завдання — стати Руссю-Україною. І зауваж, ця назва прозвучала за крайні три тижні в Києві п’ять разів у промові президента, офіційно. От якщо ми це зробимо — про решту можна не сильно турбуватися», — стверджує він.

Арестович також вважає, що необхідно забрати у росіян бренд «руські», оскільки саме Україна і є Руссю, а Росія лише з натяжкою може претендувати на цю спадщину. Арестович також запропонував назвати війну на Донбасі «російсько-руською» — так, на його думку, Київ зможе «потролити» Москву.

Між тим, в Кремлі вже встигли відреагувати на тролінг та чутки про зміну назви України. Так офіційний представник МЗС Російської Федерації Марія Захарова у своєму телеграм-каналі написала, що «нарешті зрозуміло, над чим працюють у Зеленського».

«По-перше, чудово, що ми тепер зрозуміли, над чим працюють в офісі Зеленського. А то, не приховую, були запитання. По-друге, дарую — Укрусь. Не дякуйте», — написала вона.

Читайте також: Розвернемося на Схід: Арестович пригрозив Заходу зміною геополітичного вектора

Схожі новини