Передплата 2024 «Добра кухня»

Прямий канал заявив, що Офіс президента перешкоджає їм висвітлювати візит президента США

  • 31.08.2021, 14:15
  • 902

Зокрема, журналістка каналу поскаржилась, що її не додали до чату українських ЗМІ, які мають корпункти у США

На Прямому каналі заявили, що Офіс президента України перешкоджає їм висвітлювати візит Володимира Зеленського до США.

Про це написала у Facebook спеціальна кореспондентка телеканалу у США Катерина Лісунова.

«Представники офісу Зеленського не допускають телеканал „Прямий“ до графіку подій в рамках візиту, блокують акредитації та активно перешкоджають журналістській діяльності. Я, як перша та єдина українська журналістка із статусом резидента ООН, — не була допущена навіть до банального чату українських ЗМІ, які мають корпункти у США. А також тих, хто прилетів висвітлювати візит президента України», — повідомила Лісунова.

За її словами, на прохання до речника президента Сергія Никифорова виправити ситуацію той відповів: «Це неофіційний чат людей, яких я знаю особисто. Про вас такого сказати не можу».

Катерина Лісунова додала, що все одно зможе потрапити на низку подій в рамках візиту, але тільки на ті, за які відповідає уряд США.

Речник президента Сергій Никифоров у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що Лісунова може звернутися до поліції, якщо вважає, що були факти «перешкоджання журналістській діяльності».

«Це звинувачення у кримінальному правопорушенні. Нехай терміново звертається до поліції, якщо має такі факти», — сказав Никифоров.

Напередодні видання hromadske повідомило «Детектору медіа», що не отримало акредитації на зустріч у Вашингтоні президентів України та США — Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Речник президента України Сергій Никифоров повідомив «ДМ», що така ситуація склась через «маленьку квоту», яку Білий дім виділив для представників ЗМІ.

Читайте також: Зеленський прибув у США

Схожі новини