В Японії надрукували стейк із яловичини на 3D-принтері
- 27.08.2021, 19:55
- 749
Японські вчені з університету Осаки розробили штучну мармурову яловичину, відтворивши структуру стейка за допомогою технологій 3D-друку
До сих пір штучне м'ясо вдавалося створювати лише у формі фаршу, тому що обладнання не дозволяло відтворити складну структуру м'язових волокон справжнього стейка.
Дослідникам вдалося за допомогою біодруку виготовити зі стовбурових клітин окремі волокна м'язів, жир, кровоносні судини.
Вчені сподіваються, що надалі вийде створювати м'ясо з регульованою кількістю жиру, виходячи зі смакових переваг або медичних рекомендацій.
Читайте також: Науковці дослідили: червоне вино та ягоди зменшують тиск. Скільки їх треба вживати?