Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Захищає від раку та зміцнює імунну систему. Чим корисний томатний сік?

  • 25.08.2021, 18:55
  • 6 400

Яка користь від томатного соку? Чи можна його пити на голодний шлунок?

Томатний сік, як джерело вітамінів, А і С, зміцнює імунну систему, а також вельми корисний для здоров'я очей. Цей напій бореться з раковими клітинами і допомагає відновити пошкодження внутрішніх органів, викликаних насамперед шкідливими звичками харчування.

Будучи потужним джерелом антиоксидантів, томатний сік очищає організм від токсинів і зміцнює імунну систему. Відомо, що продукт запобігає поширенню ракових клітин в організмі, захищає від різних видів раку. Вживання томатів з додаванням оливкової олії дозволяє відновити шкіру після шкідливого впливу сонячних променів і зміцнити її.

Які корисні властивості томатного соку?

Помідори є одним з найдоступніших овочів в нашій країні, і вони особливо рясно вживаються в літні місяці. З томатів, які, як відомо, дуже надійно захищають організм від вільних радикалів, в той же час рекомендується вживати сік. Ось корисні властивості томатного соку.

— Підвищує опірність організму, зміцнює імунну систему, захищає від хвороб.

— Сприяє зниженню високого рівня холестерину, підтримує здоров'я серця і судин, зменшує ризик розвитку серцевого нападу.

— Захищає шкіру від шкідливих променів сонця. Особливо суміш оливкового масла і томатного соку допомагає усунути плями на шкірі, викликані шкідливими променями сонця.

— Сприяє покращенню роботи кишечника. Знімає здуття живота і біль у людей, які страждають запорами. Покращує роботу травної системи.

— Підтримує здоров'я очей. Запобігає погіршенню зору, викликане шкідливими променями. Регулярне вживання томатного соку підтримує здоров'я очей, покращує якість зору, захищає від очних хвороб.

— Допомагає схуднути. Будучи багатим джерелом клітковини, надовго дає відчуття ситості, а разом з тим зменшує здуття живота. Сприяє більш контрольованому і здоровому схудненню.

— Дозволяє відчувати себе краще і енергійніше протягом дня.

— Томатний сік при акуратному нанесенні на такі ділянки, як прищі, рани, опіки, сприяє їх швидкому загоєнню.

Як приготувати томатний сік?

Свіжий томатний сік. Спочатку томати слід ретельно помити. Потім очистити від шкірки і розділити на чотири-п'ять скибочок. Нарізані помідори пропустити через комбайн, і томатний сік готовий. У напій можна додати чебрець, сушену м'яту та інші спеції за смаком.

Томатний сік на зиму (варений). Помідори ретельно помити. Потім очистити від шкірки, розділити на три-чотири частини і покласти в каструлю. Додати сіль, чебрець, інші спеції за смаком і дати настоятися протягом трьох-чотирьох годин. Коли томати виділять сік, поставити каструлю на плиту і варити на повільному вогні.

Відварені помідори ретельно подрібнити, пропустивши через блендер. Готовий продукт прямо в гарячому вигляді розлити по банках і, окропивши оливковою олією, щільно закрити кришкою. Банки укрити і дати охолонути. Потім напій можна зберігати в сухому місці і вживати всю зиму.

Чи можна пити томатний сік на голодний шлунок?

Томатний сік, який дуже ситний і поживний, можна вживати як натщесерце, так і в будь-який час дня. Можна випивати до двох склянок на день. Даний напій завдяки своїй багатій поживної цінності в значній мірі забезпечує організм необхідними вітамінами і мінералами. Разом з тим томатний сік дає відчуття ситості і запобігає неконтрольованому вживанню їжі.

Читайте також: Чи захищають гриби від раку

Схожі новини