Передплата 2024 «Добра кухня»

Порушує мовний закон: активісти подали позов проти “1+1”

  • 17.08.2021, 17:50
  • 645

Громадські активісти, які входять до складу Координаційної ради з української мови та культури, подали цивільний позов проти телеканалу “1+1” з метою захисту використання державної мови

Про це повідомляє «Прямий».

У позові йшлося про те, що телеканал порушує мовний закон, транслюючи серіали та програми російською. Також активісти додають, що такий позов не буде єдиним. Вони планують подавати скарги і на інші телеканали, які ігнорують мовне законодавство.

«Подано до Подільського районного суду заяву телеглядачів-споживачів телепродукту щодо порушення наших прав на те, щоб дивитися фільми по телебаченню українською мовою. Канал «1+1» — це один із телеканалів, які вирішили ігнорувати цю норму. Зокрема, вони демонструють зараз телесеріал «Папік-2» виробництва студії «95 кварталу» , — заявив громадський активіст Олексій Кляшторний.

«Вони заявили про те, що вони не будуть озвучувати, не будуть дублювати. Відверто кажучи, це не перше таке грубе порушення власне закону про мову, коли телеканали, коли олігархічні ЗМІ, коли люди, які в тому числі є сьогодні у владі, відмовляються грубо виконувати закони», — прокоментував ситуацію політолог Андрій Смолій.

Читайте також: Зазіхання на статус української мови загрожує нацбезпеці, або чому необхідно захищати державну мову?

Схожі новини