Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пиріг і карта: нові «ягідні» рекорди України (фото)

Спекли найдовший ягідний пиріг та виклали з ягід найбільшу карту України з ягід

Такі два рекорди України зафіксували цими вихідними на першому ягідному фестивалі Zahid Berry Fest у селі Чукалівка Івано-Франківської громади.

Пиріг розклали на таці. Його випікали на одному із хлібокомбінатів Івано-Франківська. Його склад — 30 малих пирогів із ягідним джемом. На приготування джему пішло 90 кілограмів ягід — розповіла керівниця пекарні Галина Іщак.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Рецепт пирога у Франківську теж не приховують — це класичний перепис тіста такси, яке є здобним та солодким. Задекорували свіжою полуницею. Пекли із задоволенням та хорошим настроєм. Тому все вдалося. Довжина пирога — 21 м 63 см.

На створення чергового шедевру, який теж потрапив до Книги рекордів України — ягідної карти України — пішло близько 25 кг полуниці, лохини та ожини. Карта заввишки 97 см і завширшки 150 см.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Організатор фестивалю, власник господарства Беррі Прикарпаття Богдан Лутчин розповів, що на свято з’їхалися фермери-ягідники з усієї України, здебільшого із Західної України, а також із Харкова, Дніпра і Києва. Були навіть гості з Голландії.

Окрім того, організатори влаштували для гостей по-справжньому сімейне свято. Особливо радісним святом стало для малечі. Адже для них тут підготували атракціони, смаколики та різноманітні розваги.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Читайте також: На Яворівщині хочуть відновити костел, у якому хрестили Митрополита Андрея Шептицького

Схожі новини