Передплата 2024 «Добрий господар»

Не допустили до виступу: український спортсмен не змагатиметься на Олімпіаді

  • 04.08.2021, 09:55
  • 735

Антидопінгова організація не допустила до виступу українського легкоатлета Назара Коваленка. Спортсмен вважає це рішення несправедливим

Про це пише Главком.

Український легкоатлет Назар Коваленко не зможе виступити на Олімпійських Іграх у Токіо. Рішення про відсторонення, яке було прийняте відносно нього, залишилося в силі, про що повідомив сам спортсмен на своїй сторінці у Facebook.

Коваленка, разом із двома іншими легкоатлетами — Михайлом Гаврилюком (метання молота) та Наталією Пироженко-Чорномаз (естафета 4×400 метрів) — відсторонили від виступів, зокрема від Олімпіади-2020 рішенням Athletics Integrity Unit (AIU) — незалежної організації по боротьбі з допінгом у легкій атлетиці. Вони не здали своєчасно три допінг-тести у відведений для них час.

Попри відсторонення, Коваленко вирішив відправитися на Олімпіаду в Токіо. У федерації легкої атлетики України повідомляли, що спортсмен має достатню кількість змагальних допінг-проб, а вже по прибуттю в Японію сподівається здати ще одну, після чого — виступити на Олімпійських Іграх. Проте змагатися в Токіо Коваленко не буде. У скасуванні рішення про відсторонення йому відмовили.

Коваленко визнав, що здав лише п'ять допінг-проб (три змагальні і два позазмагальні), проте наголосив: через відбір на Олімпіаду лише за 60 днів до старту не мав можливості надати більше зразків.

Він звинуватив у цьому рішенні представників антидопінгової організації, а також Спортивного арбітражного суду, які вирішили прийняти рішення про його відсторонення. Водночас, легкоатлет хоче з'ясувати, хто винен у тому, що його вчасно не протестували на допінг.

При цьому легкоатлет наголосив, що готуватиметься до наступних Олімпійських Ігор, що відбудуться у Парижі. Саме там він планує закінчити професійну кар'єру.

Читайте також: Українські легкоатлетки ввійшли в топ-6 фіналу Олімпіади

Схожі новини