Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США оприлюднили докази витоку коронавірусу з Китаю

  • 02.08.2021, 13:45
  • 776

У Комітеті закордонних справ США опублікували частину розслідування щодо походження COVID-19. У звіті є докази того, що коронавірус розповсюдився з лабораторії Уханьського інституту вірусології (WIV)

За інформацією видання The Hill у документі наявні «достатні докази» того, що вчені лабораторії китайського інституту за сприяння американських експертів і державних фондів Китаю і США працювали над модифікацією коронавірусів, і ці роботи могли бути секретними.

«Тепер ми вважаємо, що настав час повністю відмовитися від того, що джерелом вірусу став ринок морепродуктів… Ми також вважаємо, що переважна кількість доказів доводить, що вірус „просочився“ з WIV, і що це сталося десь до 12 вересня 2019 року», — йдеться у доповіді, яка стала результатом розслідування, проведеного республіканцями-законодавцями.

Республіканці вважають, що тепер влада США має закликати Китай до відповідальності.

Текст опублікував старший республіканець Комітету по закордонних справах Майкл Маккол. Він вимагає, щоб Конгрес наклав санкції на вчених з уханьської лабораторії, а також на представників Комуністичної партії Китаю.

Китай зі свого боку заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з лабораторії в Ухані.

Читайте також: Незабаром Україна буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих, — «слуга народу» Радуцький

Схожі новини