Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвокат Чауса нарешті зустрівся зі своїм підзахисним

  • 01.08.2021, 18:50
  • 735

Ростислав Кравець, адвокат колишнього судді Миколи Чауса, повідомив, що знайшов свого клієнта

Про це йдеться в його відеозверненні та дописі в Telegram-каналі.

«Микола Чаус знайдений і — наскільки це можливо — він у безпеці й отримує необхідну медичну допомогу. Повірте, вона йому потрібна. Мені вдалося з ним поспілкуватися. На мою думку, ситуація не те щоб неординарна, таке взагалі немислимо», — пише адвокат.

За словами Кравця, Чаус «поки не є затриманим і перебуває під захистом СБУ». Крім того, адвокат високо оцінив роботу служби.

«Стан, звісно, не дуже в нього. Тому я чудово розумію Службу безпеки України. Гадаю, йому дійсно загрожує небезпека. Тому СБУ абсолютно правильно зараз робить, що охороняє Чауса», — каже адвокат у ролику.

У дописі Кравець закликав керівництво країни посприяти розв’язанню ситуації.

«Сподіваюся, що перші особи держави знайдуть сміливість взяти на себе відповідальність і з максимальним дотриманням прав людини розв’язувати це питання», — зазначив він.

Наразі адвокати займаються підготовкою необхідних документів.

Читайте також: Боротьба за Чауса. У мережі з'явилося відео гонитви НАБУ за авто СБУ

Нагадаємо, колишнього суддю Миколу Чауса, якого викрали у Молдові, несподівано знайшли на Вінниччині 30 липня. Адвокати колишнього судді три доби не могли знайти підзахисного і поспілкуватися з ним.

Суддю мали затримати працівники Національного антикорупційного бюро. Однак суддя був перехоплений Службою безпеки. НАБУ намагалося забрати екссуддю в СБУ, однак їм це не вдалося.

Схожі новини