Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині центри вакцинації працюватимуть щоденно

  • 27.07.2021, 16:15
  • 518

Регіональний координатор з питань вакцинації розповів про зміни в роботі центрів

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Від суботи, 24 липня, і надалі, центри вакцинації Львівщини працюють щодня. Про це на сьогоднішньому брифінгу щодо епідситуації в області розповів Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині, повідомляють на офіційному сайті ЛОДА.

«Згідно з відповідними вказівками Мінохорони здоров’я та Офісу президента, з метою максимальної доступності вакцинації для населення, вакцинальні центри працюватимуть щодня. Загалом зараз на Львівщині функціонує 18 центрів. Щодня працюватиме частина з них. Графік роботи центрів на цей тиждень вже затверджений», — зазначив Олег Когут.

Окрім центрів вакцинації, отримати щеплення від коронавірусу можна в пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря, також працюють мобільні виїзні бригади, які вакцинують організовані колективи та мешканців, які не мають можливості самостійно прийти на вакцинацію.

«Епідситуація в області є стабільною, проте нестійкою. Кожного дня фіксуємо нові випадки захворювання, частина хворих у стаціонарах перебувають у реанімаційному відділенні, що свідчить про те, що хвороба проходить із ускладненнями. Також раніше підтвердили наявність штаму „Дельта“ в області, який є більш небезпечним, більш агресивним, який вражає й дітей, характеризується більш важким перебігом із ураженням шлунково-кишкового тракту», — розповів Олег Когут.

Він також наголосив, що всі чотири види вакцин, які використовують в Україні, наявні на Львівщині в достатній кількості, тож необхідно лише обрати зручний пункт/центр вакцинації і отримати щеплення.

Також уже з цієї суботи, 31 липня, у Народному домі в Брюховичах запрацює новий центр вакцинації. Про це інформує Львівська міська рада.

З графіком роботи центрів вакцинації в області на цей тиждень можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: В Україні можуть послабити карантин для вакцинованих

Схожі новини