Передплата 2024 «Добрий господар»

Хвиля звільнень у СБУ: хто залишився без посади

  • 27.07.2021, 10:10
  • 675

Президент Володимир Зеленський ухвалив низку рішень щодо посадовців Служби безпеки – звільнив трьох заступників голови СБУ Івана Баканова, начальника одного департаменту та очільника СБУ в Чернівецькій області

Про це повідомляє Офіс президента.

Руслан Баранецький звільнений з посади першого заступника голови СБУ та від виконання обов'язків керівника Антитерористичного центру при СБУ.

Василя Малюка звільнили з посади першого заступника Баканова — начальника Головного управління у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Сергій Андрущенко звільнений з посади заступника Голови СБУ та переведений на посаду першого заступника голови СБУ й керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки.

Крім того, звільнено начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Олексія Корнійчука та Віталія Монастирецького — з посади начальника Управління СБУ в Чернівецькій області.

Читайте також: Зеленський пропонував Стерненку очолити СБУ Одеси, — Богдан

Зазначається, що метою Зеленського при ухваленні цих указів було «забезпечення готовності СБУ до системної трансформації, що відповідатиме змісту реформи відомства».

Також президента не влаштовує темп боротьби з контрабандою, який є зараз.

Подоляк розповів, що звільнили також начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, який фігурував у гучній справі про підготовку замаху як імовірна жертва, та начальника економічної контррозвідки СБУ Андрія Трепілка.

Схожі новини