Передплата 2024 «Добрий господар»

На звільнення: у вересні свої посади покинуть Малюська та Венедіктова, - ЗМІ

  • 22.07.2021, 12:05
  • 786

Міністр юстиції Денис Малюська допрацює на посаді до кінця вересня. Звільниться на прохання Президента України Володимира Зеленського у вересні також генеральний прокурор Ірина Венедіктова

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

Про це УНН розповіло обізнане джерело у політичних кругах.

«Малюська вже написав заяву про звільнення, яка вже лежить на столі та очікує на підпис. Йому дали час допрацювати до кінця вересня — і все. До речі, заяву він написав за власним бажанням», — заявило джерело.

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давід Арахамія спростував інформацію щодо відставки Малюськи, зазначивши, що для цього немає часу.

Джерело інформує, що достойної кандидатури на місце очільника Мін'юсту в уряді поки що не знайшли.

Рішення про звільнення також ухвалене щодо генерального прокурора Ірини Венедіктової, проте сама заява ще не написана. За словами джерела, очільниця структури піде на прохання президента Зеленського. Подібне сталося з Арсеном Аваковим, який був очільником МВС 7 років, та пішов у відставку на прохання голови держави.

«Президент попросить — вона напише. Там з усіма така історія. Тобто, незалежно від того, наскільки посадова особа або міністр були ефективними, якщо президент попросить — міністр зобов'язаний написати заяву. Там все так влаштовано», — додає джерело.

На відміну від Малюськи, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко буде до останнього боротися, аби залишитися в уряді. У розмові з журналістом джерело додає, що за відставку Ткаченка проголосують в будь-якому разі. Втім, він намагатиметься перейти на посаду до КМДА.

Зокрема, не до всіх міністрів, які вже у наступному політичному сезоні залишать уряд, є претензії. Зазначено, що більшість з них напишуть заяву за власним бажанням через те, що «дійсно втомилися», або «усвідомили, що вичерпали свій потенціал».

«Є міністри, які хочуть написати заяву за власним бажанням, бо вони вже вичерпали свій потенціал, і вони піти у новому політичному сезоні. І це дуже відомі міністри. З особистих розмов з деякими можу сказати, що вони дійсно втомилися», — повідомило джерело.

Читайте також: Україна — авторитарний поворот Зеленського? Про що пишуть іноземні ЗМІ

Схожі новини