Передплата 2024 «Добра кухня»

Ще 6 країн ЄС можуть скоро відкрити кордони для українських туристів

  • 21.07.2021, 13:25
  • 724

Ймовірно, до кінця тижня для вільного в’їзду з України мають відкритися ще шість європейських країн

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться у статті Євровідпустка: хто ще планує пускати туристів з України та як потрапити у «закриті» країни.

Зазначається, що рівно за два тижні до рішення Ради Є С про відкриття кордонів для українців було аналогічне рішення щодо кількох інших держав, в тому числі Молдови, Вірменії, Азербайджану.

«Ті країни ЄС, які відкрили кордони для них, готують новину і для українців, за аналогічним принципом», — йдеться у статті.

Зокрема, очікується, що найближчим часом відкриються Австрія, Ісландія (не входить в ЄС, але входить в Шенген), Іспанія, Люксембург, Португалія та Нідерланди.

Щодо Нідерландів, то вже зараз до цієї країни можна їхати з українською довідкою про вакцинацію, але днями в аеропорт Амстердама розпочнуть пропускати також невакцинованих українців.

«Ба більше, від них, схоже, не вимагатимуть навіть тестів! Принаймні, таке правило зараз діє для молдован та інших „зелених“ країн» — йдеться у статті.

Австрія та Іспанія можуть відкритися вже з 22 липня. Українців пускатимуть за негативним тестом (антиген чи ПЛР), старим позитивним тестом або українською довідкою про вакцинацію (китайські вакцини підходять), в Іспанії діти до 12 років звільнені від вимоги здавати тест.

Люксембург не дозволятиме в’їзд за довідкою про вакцинацію, але прийматиме тести. Те саме стосується й Португалії.

Ісландія, коли відкриється для туризму, пускатиме тільки вакцинованих українців (підходять усі вакцини) або тих, хто перехворів.

Читайте також: Естонія, Литва та Латвія відкрили кордони для українців

Схожі новини