Передплата 2024 «Добра кухня»

Естонія відкриє кордон для українців без тестуванння

  • 17.07.2021, 16:20
  • 569

Естонія з 19 липня вводить нові правила в’їзду з країн Європи. Серед країн “зеленого” списку, громадяни яких зможуть, зокрема й у туристичних цілях, відвідувати країну є й Україна

Про це йдеться у повідомленні МЗС Естонії.

Зазначено, що Україну внесли в список країн за межами Європейського союзу, резидентам яких дозволений в’їзд до Естонії, зокрема й в туристичних цілях.

Але в естонському відомстві наголосили, що діятимуть певні умови, за яких буде дозволено відвідування країни громадянам з країн «зеленого» списку. Так, йдеться про те, що 14-денний рівень інфікування не повинен перевищувати 75,1 нових випадків на 100 тисяч осіб в день.

У МЗС Естонії також повідомляють, що громадянам України не потрібен негативний тест на коронавірус, як під час в’їзду в Естонію, так і за кілька днів до цього. Крім того, не потрібно буде дотримуватися десятиденної самоізоляції по прибуттю в країну.

Нові правила в’їзду в Естонію будуть діяти з 19 по 25 липня.

У списку країн, яким дали «зелене світло», окрім України, також США, Ізраїль, Албанія, Молдова, Азербайджан, Японія, Вірменія, Північна Македонія, Сербія та інші. Натомість у «червоному» списку країн зараз Андорра, Іспанія, Нідерланди, Кіпр, Люксембург, Португалія, Велика Британія.

Читайте також: Вакциновані CoronaVac українці можуть відвідати десять країн: перелік

Схожі новини