Передплата 2024 «Добрий господар»

"Дельта" уже на Закарпатті: в області підтвердили два випадки зараження

  • 14.07.2021, 14:25
  • 590

На Закарпатті лабораторно підтвердили два випадки "Дельта" штаму COVID-19: заражені повернулися з Росії

Про це на своєму Telegram-каналі повідомляє Віталій Глагола.

За словами журналіста, цю інформацію телефоном підтвердив головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

— «Йдеться про родину, яка повернулися на Закарпаття із Росії. Це родина, яка приїхала в область із Санкт-Петербургу до родичів. Чоловік раніше перехворів на «Дельта» штам в Росії, а от його дружина вже хворіла тут і два тижні пробула в реанімації інфекційної лікарні. Окрім того, із такими ж симптомами в лікарню потрапили і батьки цього закарпатця. Найімовірніше вона заразилась від чоловіка, а його батьки вже від нього. Дуже важке було лікування. Саме тому ми скерували їхні аналізи на Київ, а вже звідти їх надіслали на дослідження в Європейську лабораторію, де сьогодні підтвердили наявність у наших пацієнтів штаму «Дельта», — сказав він.

Він додав, що наразі пацієнтки, про яких йдеться, уже виписані з лікарні та перебувають вдома. Підтвердження є щодо двох пацієнтів. Це батьки чоловіка, що приїхав із Санкт-Петербургу.

«Ми запідозрили у них саме штам „Дельта“ через важкий перебіг хвороби, який у людей такого віку минає зазвичай легше, а тут молода жінка два тижні пробула у реанімації! Ну, додало впевненості й те, що вони повернулися із Росії, де зараз повно штаму „Дельта“. І зразу батьки її чоловіка із такими ж симптомами до нас потрапили» — зазначив Поляк.

Біоматеріали для дослідження штаму надали ще 24 червня, але результати отримали тільки зараз.

Читайте також: Стало відомо, як ще можна підхопити штам «Дельта»

Схожі новини