Передплата 2024 «Добра кухня»

Негода наробила лиха на Закарпатті

  • 11.07.2021, 10:30
  • 846

У Рахівському районі на Закарпатті через сильну зливу в суботу, 10 липня, підтоплено автомобільні дороги, двори та будинки місцевих мешканців

Найбільше постраждали три гірські населені пункти — смт. Ясіня, села Лазещина та Богдан. Відрізаними від транспортного сполучення наразі залишаються близько 400 дворогосподарств.

На фото, опублікованих у Facebook головою Ясінянської територіальної громади Андрієм Делятинчуком, можна помітити також зсуви ґрунту, пошкодження електромереж та господарських будівель.

Читайте також: У Японії стався масштабний зсув ґрунту: десятки зниклих, є жертви

За інформацією начальника ДСНС Закарпаття Романа Гудака, станом на 19:00 підтоплено 22 дворогосподарства та 3 підвальні житлові будинки у смт. Ясіня та с. Лазещина.

Відрізаними від автомобільного сполучення лишаються приблизно 400 дворів у селищі Ясіня.

«Відбувся вилив води на автошлях державного значення Н-09 Мукачево — Рогатин — Львів поблизу смт. Ясіня протяжністю 30 метрів висотою 30 см., проїзд забезпечений однією смугою руху. Також пошкоджена дорога по вул. Стебній у смт. Ясіня та дорога місцевого значення (близько 35 м.) у селі Богдан, проїзд забезпечений однією смугою», — повідомив він.

Через підтоплення місцева поліція просить водіїв тимчасово утриматися від поїздок суміжними із Лазещиною дорогами, а також автотрасою Мукачево — Рогатин, на якій через підтоплення тимчасово обмежили рух транспорту.

Схожі новини