Передплата 2024 «Добра кухня»

Лаванда – не тільки у Франції

У Пулинах на Житомирщині вчетверте провели Фестиваль лаванди

Фестивалі лаванди традиційно проводять у трьох країнах — Франції, Італії та Угорщині. Однак виглядає на те, що скоро ця культура стане не менше популярною і в Україні.

Принаймні це доводять у Пулинах, що на Житомирщині, де вже вчетверте провели Фестиваль лаванди.

У програмі фестивалю були тематичні ярмарки з сувенірами та смаколиками, виступи колективів, яскраві фотозони, майстер-класи та розваги.

Фото з відкритих джерел.
Фото з відкритих джерел.

У межах фестивалю навіть функціонував Музей лаванди, де розповідали про те, як вирощувати цю культуру і що з неї можна виготовляти. Тут також можна було оглянути різноманітні види продукції, які виготовляють з неї у Пулинах: мило, свічки, ароматизовані палички, а також скуштувати смачне печиво…

Фото з відкритих джерел.
Фото з відкритих джерел.

Водночас на другому поверсі центру відбулася презентація виставки художніх робіт заслуженого вчителя України Леоніда Фесенка та його учнів. На ній були представлені пейзажі, створені на пленерах у мальовничих краєвидах Пулинщини.

Організатор фестиваль, голова правління Пулинського громадського центру Надія Сірик повідомила, що перші кущі лаванди у Пулини привезли десять років тому засновники Пулинського громадського центру зі США Дон та Ненсі Міллери. Вони й розповіли про лавандові фестивалі, які проводять на своїх полях в Америці.

Схожі новини