Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівський перинатальний центр відкрили після реконструкції

  • 06.07.2021, 13:30
  • 1 123

Сьогодні, 6 липня, після реконструкції урочисто відкрили другу чергу – корпус «Б-3» комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр»

Фото Львівська облрада
Фото Львівська облрада

Після завершення всієї реконструкції медустанова функціонуватиме на повну свою потужність та надаватиме усі види восокоспеціалізованої гінекологічної допомоги з використанням ендоскопічного обладнання для збереження репродуктивного здоров’я жінок, впроваджуватиме сучасні методи діагностики, консервативне та оперативне лікування, здійснюватиме профілактику гінекологічних захворювань мешканкам м. Львова, Львівської області та Західного регіону.

«Усі попередні роки ми крок за кроком творили нову історію Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Наш Перинатальний центр є першим не тільки на теренах Західної Україні, а й в Україні в цілому. Переконана, що сучасна медустанова зобов’язана конкурувати і з іншими європейськими клініками та бути прикладом професійної роботи в галузі гінекології, неонатології тощо.

Знаю, що перший крок у цьому напрямку уже маємо — нещодавно породілля з Лондону приїхала в Україну, щоб народжувати саме у Львівському перинатальному центрі.

Тому горда, що така установа і такий колектив є саме на Львівщині.

Працюйте із задоволенням та з натхненням робити добро!", — зауважила у вітальному слові Ірина Гримак.

За словами директора Львівського обласного клінічного перинатального центру Марії Малачинської, у новому корпусі від сьогодні запрацювали відділення патології вагітності, гінекологічне відділення і спеціалізована жіноча консультація з консультативно-діагностичним відділенням.

«Гінекологічне відділення передбачає 80 ліжок, де пацієнти матимуть змогу обстеження, корекції різних гінекологічних проблем і, звичайно, збереження ранніх етапів вагітності», — розповіла Марія Малачинська.

Нагадаємо, 22 червня 2018 року після реконструкції відкрили першу чергу Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Загалом станом на початок 2021 року на реконструкцію Перинатального центру з різних джерел фінансування скеровано 333,7 млн грн., з яких кошти Державного фонду регіонального розвитку — майже 63 млн грн., кошти субвенції державного бюджету — 133,2 млн грн., фінансовий ресурс обласного бюджету — 137,6 млн грн.

З часу відкриття, від 22 червня 2018 року, у Львівському перинатальному центрі відбулося 15 411 пологів, і народилося 15 779 дітей.

Читайте також: Танцювала з коханим у пологовій залі!

Схожі новини