Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні оновили правила в’їзду

  • 05.07.2021, 14:15
  • 646

З 2 липня застосунок "Вдома" треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Також цей застосунок треба буде завантажити і тим, хто перебував на цих території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не зробили або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який треба зробити в пунктах пропуску через державний кордон.

Це превентивні заходи, щоб не допустити розповсюдження в Україні нового штаму вірусу Delta.

Щоб заїхати в Україну з цих країн, нашим громадянам потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигену SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску. Такий тест роблять до проходження паспортного контролю. Інакше необхідно буде відбути обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку «Вдома».

Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

Умови в’їзду в Україну з інших країн не змінювалися — оскільки Україна перебуває в «зеленій» зоні, застосунок встановлювати не потрібно.

Читайте також: Нідерланди та Австрія прийматимуть щеплених українців

Схожі новини