Передплата 2024 «Добрий господар»

Німеччина відкрила кордони для вакцинованих українців

  • 18.06.2021, 12:50
  • 719

У посольстві Німеччини в Україні розповіли, що з 25 червня в’їзд для повністю вакцинованих осіб з України стане знову можливим за певних умов

Про це повідомляє офіційне посольство Німеччини.

Повністю вакциновані особи зможуть знову в’їжджати у Німеччину, щоб відвідати близьких та друзів, а також з туристичною метою.

Починаючи з 21 червня, можна подавати заяви на отримання необхідних для поїздки віз як у посольстві, так і у візовому центрі Visametric.

Читайте також: Ізраїль таки скасував майже всі карантинні обмеження

Право в’їзду до Німеччини матимуть ті особи, які отримали щеплення однією з вакцин, перелічених на інтернет-сторінці Інституту Пауля Ерліха, якщо з дня щеплення останньою необхідною дозою вакцини або вакциною, яка потребує однієї дози, пройшло щонайменше 14 днів.

Наразі це стосується тільки вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) — це препарати компаній BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Janssen.

Перелік вакцин планується також розширити і доповнити іншими вакцинами з аналогічними захисними стандартами, як тільки будуть завершені необхідні тестування, підкреслили у посольстві.

Схожі новини