Передплата 2024 ВЗ

У Держдумі РФ вимагають покарати українських фанатів за гасло "Путін – х**ло!"

  • 18.06.2021, 10:50
  • 519

Член комітету Держдуми РФ з фізичної культури, спорту, туризму й у справах молоді Дмитро Свищев закликав жорстко відреагувати на скандування українськими фанатами на матчі Євро-2020 в Бухаресті образливого гасла про президента Росії Володимира Путіна

Про це пише «Газета.Ru».

Свищев вважає, що скандування гасла в якому згаданий російський президент, є «добре спланованою провокацією проти Росії».

«Це однозначно провокація проти Росії. На неї необхідно жорстко відреагувати. УЄФА повинен заборонити вхід українським уболівальникам на наступні матчі Євро, оштрафувати ФФУ, провести розслідування та покарати організаторів акції з повною суворістю», — заявив він.

Читайте також: «Напоїли, опромінили»: російський депутат знайшов виправдання для збірної РФ

Нагадаємо, що збірна України обіграла збірну Північної Македонії в другому матчі групового етапу на Чемпіонаті Європи 2020 з рахунком 2:1. У першому таймі відзначилися українці Андрій Ярмоленко (29') та Роман Яремчук (34'), у другому — македонець Езджан Аліоскі (55', пенальті).

Зауважимо, що це вже не вперше у Росії висловлюють своє невдоволення стосовно національної збірної України в рамках проведення Євро-2020.

Зокрема, 10 червня УЄФА дозволила українській збірній виступати у футболках, на яких зображено мапу України (включно з окупованим Росією Кримом) і написано «Слава Україні!».

Водночас УЄФА зобов’язала українську збірну прибрати з футболок гасло «Героям слава!» або замалювати його, оскільки воно, як вважають в УЄФА, є «мілітаристським». Таке рішення європейська футбольна спілка ухвалила після звернення Російського футбольного союзу, в якому той висловив «стурбованість» цими словами.

Схожі новини