Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Двоє суддів у справі Стерненка подали у відставку: що про них відомо?

  • 10.06.2021, 14:35
  • 606

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали апеляційну скаргу Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення депутата Сергія Щербича, подали у відставку

Як зазначено у порядку денному Вищої ради правосуддя (ВРП), на 10 червня було заплановано розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяви про відставку. Йдеться про:

  • Кадегроб Альбіну Іванівну — суддю Одеського апеляційного суду;
  • Прібилова Вадима Михайловича — суддю Одеського апеляційного суду.

Вони були у складі колегії суддів Одеського апеляційного суду, які 31 травня скасували вирок за розбій у справі проти Сергія Стерненка й Руслана Демчука за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича навесні 2015 року. Проте Стерненко отримав умовний термін за статтею про зброю. Загалом цю справу розглядали троє суддів.

Читайте також: Зеленський пропонував Стерненку очолити СБУ Одеси, — Богдан

«Думаю, ці відставки пов’язані із шаленим тиском. Фактично моя справа для них була чи не останньою. Мабуть, їм сказали мене ув’язнити, але судді не захотіли йти на таке свавілля. Тому, вчинивши свавілля менше (рік умовно за один патрон), вирішили піти», — вважає активіст Сергій Стерненко, справу якого ці судді розглядали.

Згодом активіст повідомив, що ВРП задовольнила заяви суддів і відправила їх у відставку.

Схожі новини