Універсальний овоч: підбірка страв з буряка
- 11.06.2021, 20:30
- 1 551
Буряк містить вітаміни та мікроелементи, які добре впливають на обмін речовин
Буряк не втрачає свої властивості ні під час тривалого зберігання, ні упродовж термічної обробки. Буряк корисно їсти і для чоловікам, і жінкам, а особливо він необхідний людям похилого віку та дітям. Саме тому ми пропонуємо вам приготувати оригінальні страви із буряка, які нададуть вашому організму новий заряд енергії.
ВІТАМІННИЙ САЛАТ ІЗ МІДІЯМИ
Інгредієнти:
Квасоля — 200 г
Мідії — 300 г
Помідори — 200 г
Цибулина — 1 шт.
Відварений буряк — 1 шт.
Спеції за смаком
Соєвий соус — 1 ст. л.
Бальзамічний оцет — 1 ст. л.
Оливкова олія — 2 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Приготування:
1. Відварити квасолю та нарізати помідори. Змішати інгредієнти.
2. Додати подрібнену цибулю, попередньо мариновану у соєвому та бальзамічному соусах та оливковій олії.
3. Додати мариновані мідії. Перемішати салат.
4. Останнім додати порізаний на маленькі кубики буряк. Полити страву оливковою олією.
КРЕМ-СУП ІЗ БУРЯКА
Інгредієнти:
Буряк — 200 г
Бринза — 30 г
Копчене ребро — 100 г
Чорнослив — 30 г
Корінь селери — 50 г
Цибуля — 60 г
Часник — 5 г
Бульйон — 150 мл
Картопля — 150 г
Приготування:
1. Нарізати часник, цибулю та селеру на маленькі кубики. Смажити на повільному вогні.
2. Додати реберця і залити бульйоном.
3. Нарізати попередньо зварені картоплю та буряк на кубики і додати у суп. Варити 5−7 хв.
4. Дістати реберця та збити суміш блендером. Довести суп до кипіння.
5. Перед подачею посипати страву сиром та прикрасити чорносливом.
НАПОЛЕОН ІЗ БУРЯКА ТА СИРУ
Інгредієнти:
Вершковий сир — 500 г
Сметана — 3 ст. л.
Імбир — 2 ст. л.
Часник — 2 зубки
Запечений буряк — 3 шт.
Гранатовий соус — 2 ч. л.
Волоський горіх — 60 г.
Зелень та спеції за смаком
Приготування:
1. В окремій посудині змішати вершковий сир та сметану. Додати натертого часнику, кропу та спецій. Ретельно перемішати.
2. Запечений або зварений буряк нарізати на слайси. Викласти слайси на тарілку і намастити кремом.
3. Полити торт гранатовим соусом та прикрасити волоським горіхом.
Читайте також: Що приготувати з домашнього сиру