Передплатити Підтримати

Універсальний овоч: підбірка страв з буряка

Буряк містить вітаміни та мікроелементи, які добре впливають на обмін речовин

Буряк не втрачає свої властивості ні під час тривалого зберігання, ні упродовж термічної обробки. Буряк корисно їсти і для чоловікам, і жінкам, а особливо він необхідний людям похилого віку та дітям. Саме тому ми пропонуємо вам приготувати оригінальні страви із буряка, які нададуть вашому організму новий заряд енергії.

ВІТАМІННИЙ САЛАТ ІЗ МІДІЯМИ

Інгредієнти:

Квасоля — 200 г

Мідії — 300 г

Помідори — 200 г

Цибулина — 1 шт.

Відварений буряк — 1 шт.

Спеції за смаком

Соєвий соус — 1 ст. л.

Бальзамічний оцет — 1 ст. л.

Оливкова олія — 2 ст. л.

Сіль — 1 ч. л.

Приготування:

1. Відварити квасолю та нарізати помідори. Змішати інгредієнти.

2. Додати подрібнену цибулю, попередньо мариновану у соєвому та бальзамічному соусах та оливковій олії.

3. Додати мариновані мідії. Перемішати салат.

4. Останнім додати порізаний на маленькі кубики буряк. Полити страву оливковою олією.

КРЕМ-СУП ІЗ БУРЯКА

Інгредієнти:

Буряк — 200 г

Бринза — 30 г

Копчене ребро — 100 г

Чорнослив — 30 г

Корінь селери — 50 г

Цибуля — 60 г

Часник — 5 г

Бульйон — 150 мл

Картопля — 150 г

Приготування:

1. Нарізати часник, цибулю та селеру на маленькі кубики. Смажити на повільному вогні.

2. Додати реберця і залити бульйоном.

3. Нарізати попередньо зварені картоплю та буряк на кубики і додати у суп. Варити 5−7 хв.

4. Дістати реберця та збити суміш блендером. Довести суп до кипіння.

5. Перед подачею посипати страву сиром та прикрасити чорносливом.

НАПОЛЕОН ІЗ БУРЯКА ТА СИРУ

Інгредієнти:

Вершковий сир — 500 г

Сметана — 3 ст. л.

Імбир — 2 ст. л.

Часник — 2 зубки

Запечений буряк — 3 шт.

Гранатовий соус — 2 ч. л.

Волоський горіх — 60 г.

Зелень та спеції за смаком

Приготування:

1. В окремій посудині змішати вершковий сир та сметану. Додати натертого часнику, кропу та спецій. Ретельно перемішати.

2. Запечений або зварений буряк нарізати на слайси. Викласти слайси на тарілку і намастити кремом.

3. Полити торт гранатовим соусом та прикрасити волоським горіхом.

Читайте також: Що приготувати з домашнього сиру