Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Трускавці вирішили більше не ризикувати

Черговий, IX Міжнародний кінофестиваль “Корона Карпат», відбудеться не у жовтні-листопаді, як це зазвичай робилося упродовж останніх років, а 24-27 червня. На другий тиждень після святкування Дня медичного працівника, який збігається з Днем міста «Нафтусі»

Рішення про зміщення в часі важливої для промоції міста-курорту події прийнято після тогорічного гіркого уроку. Тоді на заваді свята кіно, яке планували провести у жовтні-листопаді, став осінній спалах коронавірусу. Зовсім інша річ — літній час, коли коронавірусна інфекція зменшує «оберти».

Сьогоднішня інфекційна «картинка» дає підстави сподіватись на нехай тимчасове, але значне пом’якшення епідеміологічної ситуації в країні. Гріх було не скористатись цим!

Що чекати від фестивалю? Хто приїде до Трускавця? Цілком очевидно, що не буде закордонних конкурсантів. За «Золоту корону» боротимуться лише вітчизняні кіномитці.

Хто саме? Вичерпної відповіді на це запитання наразі навіть Олег Карпин, генеральний директор «Корони Карпат» не знає, хоча багато що вже уточнено та вирішено. Якщо говорити загалом, то програма сформована на майже 90%.

Але життя є життя. Хтось може захворіти, корективи у майже затверджене кіносвято можуть внести й інші форс-мажорні обставини та неприємні сюрпризи, на які такий щедрий теперішній час. Тому місяць, який залишився, організатори використають для остаточних узгоджень та отримання згоди на участь тих «кіношників», які живуть та працюють у наднасиченому режимі.

Що відомо точно, то це, як запевняє Олег Карпин, що глядачі зможуть переглянути близько 60 створених українськими кіномитцями стрічок. Йдеться про фільми 2019−2020 рр. І ігрових, і повнометражних, і документальних, і короткометражних. Вибір широкий.

Організатори запевняють, що ніхто з глядачів, які розуміються на кіно, не нудьгуватиме. Цікавою обіцяє бути і позаконкурсна частина фестивалю. Буде нагода ознайомитись з новинками документального кіно та робіт, які створені в авангардних жанрах. Не менш цікавими та захопливими обіцяють бути творчі зустрічі з тими, хто давно став кумиром мільйонів — популярними акторами, режисерами, продюсерами.

Схожі новини