Передплата 2024 ВЗ

Лише 0,23% щеплених від COVID-19 були легкі побічні реакції, - Ляшко

  • 17.04.2021, 09:30
  • 537

Серед побічних ефектів щеплення заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко назвав почервоніння, біль у місці ін'єкції, можливе підвищення температури та болі у м'язах

Фото умовне
Фото умовне

Про це головний санлікар країни Віктор Ляшко розповів в ефірі «Радіо НВ», передає «Інтерфакс-Україна».

«У нас серед (понад 430 тис. — ред.) вакцинованих 0,23% несприятливих подій після імунізації, які виражаються насамперед у легкому перебігу побічних реакцій. По-перше, почервоніння, біль у місці ін'єкції, можливе підвищення температури, зокрема до високих цифр, болі у м'язах. Але це невелика кількість (випадків — ред.)», — зазначив Ляшко.

Відповідаючи на запитання про ризики виникнення тромбів при використанні вакцини AstraZeneca, головний санлікар України послався на офіційну позицію Європейського агентства з лікарських засобів, згідно з якою ризики виникнення побічних реакцій не перевищують користь від препарату.

«Щодо того, що наразі говорять про тромбоз — це питання вже розглядалося Європейським агентством з лікарських засобів, яке дозволило до використання і підтвердило, що вакцина безпечна і ризики, які можуть виникнути у результаті вакцинації, жодним чином не можна порівняти з ризиками, що виникають унаслідок інфікування коронавірусною хворобою», — сказав Віктор Ляшко.

Читайте також: Вакцинація Pfizer розпочнеться 18 квітня, — Ляшко

Схожі новини