Передплата 2024 «Добра кухня»

"Погіршить ситуацію": Пєсков заявив, що Україні не допоможе вступ до НАТО

  • 06.04.2021, 16:35
  • 804

Речник глави Кремля Дмитро Пєсков висловив сумніви у тому, що вступ України до Північноатлантичного альянсу допоможе їй у протистоянні з РФ

Про це він сказав у вівторок, 6 квітня, коментуючи слова українського президента Володимира Зеленського про те, що приєднання до НАТО є для країни єдиним шляхом до врегулювання конфлікту на Донбасі, повідомляє агентство ТАСС.

На думку Пєскова, це «ще більше погіршить ситуацію на південному сході країни».

«Глибоко сумніваємося у тому, що це допоможе якось Україні… Говорячи про вступ до НАТО, аж ніяк не можна абстрагуватися від думки людей», — заявив Пєсков, маючи на увазі жителів окупованих РФ районів Донбасу.

Водночас Зеленський вважає, що зараз для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства у НАТО.

Раніше глава МЗС Р Ф Сергій Лавров прямим текстом пригрозив «руйнуванням» України «в разі загострення на Донбасі».

Читайте також: Російська пропагандистка попросила «забрати додому» Донбас: Пєсков відповів

1 квітня українська розвідка повідомила, що Росія готується до широкомасштабних провокацій на сході України і розширення військової присутності на території «Д/ЛНР» за рахунок регулярних підрозділів збройних сил РФ.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує до кордону з Україною військові сили і засоби.

Зараз уздовж держкордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп озброєних сил РФ. Прессекретар президента Р Ф Дмитро Пєсков заявив, що РФ «переміщує війська в межах своєї території на свій розсуд» і це «не має нікого турбувати».

У США висловили стурбованість маневрами російських військ і їх нарощуванням на кордоні з Україною, зазначивши, що мова йде не про навчання. За інформацією видання Politico, європейське командування збройних сил США привело армію у максимальну боєготовність через стягування військ РФ до кордону України.

Схожі новини