Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російська пропагандистка попросила "забрати додому" Донбас: Пєсков відповів

  • 29.01.2021, 18:35
  • 836

Московська пропагандистка і головний редактор кремлівського Russia Today Маргарита Симоньян закликала Росію анексувати Донбас

Про це вона заявила з трибуни на так званому форумі «російського Донбасу».

«Люди Донбасу хочуть жити у себе вдома і хочуть бути частиною нашої великої, щедрої батьківщини. І ми зобов’язані їм це забезпечити. Росія-мати, забери Донбас додому», — сказала Симоньян.

Реакція користувачів у соцмережах була миттєвою. Симоньян нагадали, що Росія вже багато років є окупантом частини східного регіону. Громадяни сподіваються, що світ відреагує на публічний заклик до анексії санкціями проти пропагандистки.

Читайте також: Цінні кадри: журналісти розповіли про розкішне життя топ-пропагандистів Кремля

Згодом прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував слова пропагандистки Маргарити Симоньян про «необхідність приєднання» Донбасу до складу Російської Федерації.

За словами Пєскова, Росія не збирається анексувати Донбас, але водночас продовжить «захищати російськомовне населення».

«Маргарита Симонян є медіа-менеджером та журналістом. Вона не може висловлювати офіційну позицію РФ. Такого питання на порядку денному не стоїть… Але Росія посідає послідовну відповідальну позицію щодо захисту інтересів російськомовного населення на Донбасі і продовжить захищати росіян, — сказав Пєсков».

Схожі новини