Передплата 2024 «Добра кухня»

Ворожі до України сили і далі копають яму під Томос...

Суддя Шевченківського райсуду Києва Віталій Циктіч своїм рішенням зобов’язав Державне бюро розслідувань відновити справу про обставини отримання Томосу про утворення Православної церкви України. У такий спосіб задоволено подання юристки давно не існуючої “УПЦ Київського патріархату”, яка самоліквідувалася перед створенням ПЦУ

Той самий суддя Віталій Циктіч, який постановив порушити справу через отримання Томосу.
Той самий суддя Віталій Циктіч, який постановив порушити справу через отримання Томосу.

Професор Київської пра­вославної богословської академії, Архієпископ Чер­нігівський і Ніжинський Євстра­тій вважає, що за мусуванням цієї справи стоять ворожі до України сили. «Жодних юридич­них перспектив ця справа не має — як і всі понад пів сотні по­зовів, які за цей час напроду­кувала проти ПЦУ Пушкінська (вулиця у Києві, де колись роз­міщувався офіс УПЦ КП І. Т.), — заявив Архієпископ. — Але тим, хто стоїть за цим рішенням, по­трібен привід, щоби «робити шум». А хто за цим стоїть — мож­на зробити висновок з цікавих даних про людину, яка рішення ухвалила.

Владика нагадує, що свою суддівську кар’єру Віталій Цик­тіч розпочинав у Ясинуватсько­му міськрайонному суді Доне­цької області. За президентства Януковича його перевели у Шев­ченківський районний суд Киє­ва. Відомий цей суддя тим, що притягував до відповідальності учасників масових акцій протес­ту в часи Євромайдану. Попри це, у своїй декларації він зазна­чив, що не ухвалював проти­правних рішень, за які передба­чено люстрацію (таким особам, зокрема, заборонялося упро­довж 10 років обіймати посади в органах влади).

Є ще одна цікава сторінка у житті цього служителя Феміди. Дружина пана Віталія є грома­дянкою Російської Федерації. У цій країні аж бісяться від існуван­ня не залежної від Москви Пра­вославної церкви України. Може, щоб догодити дружині-росіянці, її чоловік, суддя з донецьким ко­рінням, і копає яму під Томос?

Схожі новини