Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польща посилює локдаун через катастрофічну епідситуацію

  • 25.03.2021, 17:55
  • 856

У Польщі запроваджують додаткові коронавірусні обмеження, які діятимуть від суботи, 27 березня, протягом наступних двох тижнів, зокрема на Великдень

Про це повідомляє «Польське радіо» з посиланням на МОЗ Польщі.

Напередодні нові обмеження анонсував прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, наголосивши, що метою посилення карантину буде запобігання нового спалаху коронавірусу через святкування Великодня.

Нові обмеження посилять вже чинний локдаун, який почався 20 березня. Посилення карантину стосуватиметься двох тижнів — тижня перед Великоднем та тижня після свят, і триватиме до 9 квітня.

Передусім обмеження стосуватимуться режиму роботи магазинів та церков.

«У зв’язку з поширенням коронавірусу на території Польщі, у країні вводять додаткові обмеження. Будуть закриті меблеві та будівельні магазини, а в торгових пунктах буде запроваджено принцип зменшення допустимої кількості покупців на 100 квадратних метрів. У більших магазинах це буде 1 людина на кожні 20 квадратних метрів», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Польщі каратимуть людей, які гребують препаратом AstraZeneca

Так само зменшиться допустима кількість людей у церквах. Від суботи 27 березня до 9 квітня у церквах буде дозволено перебувати одній людині на 20 квадратних метрів храмової площі.

До 9 квітня залишатимуться зачинені перукарні та салони краси, а також дитячі садки та ясла. Вони працюватимуть тільки у сфері догляду за дітьми медичного та правоохоронного персоналу. Спортивні об'єкти будуть відчиненими лише для заняття професійним спортом.

Незважаючи на вже наявний локдаун, минулої доби у Польщі підтверджено 34 151 випадок зараження коронавірусом, що є найвищою кількістю від початку епідемії.

Схожі новини