Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Болгарія висилає двох російських дипломатів: їх запідозрили у шпигунстві

  • 22.03.2021, 17:15
  • 599

МЗС Болгарії оголосило персонами нон грата двох російських дипломатів

Про це повідомляє болгарський канал NOVA.

Міністерство дало росіянам 72 години на те, щоб вони залишили територію Болгарії. Відповідну ноту було передано заступнику голови російського диппредставництва у Софії.

Зазначається, що міністерство раніше отримало лист від генпрокурора, в якому той повідомляв, що російські дипломати займалися діяльністю, несумісною з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Згідно з неофіційною інформацією, йдеться про співробітників зовнішньої розвідки Р Ф Александра Зінкіна та Максима Рибкіна, які обіймають у посольстві посади першого та другого секретаря. Зокрема, вони отримали доступ до секретних документів щодо НАТО від одного із затриманих на минулому тижні за підозрою у шпигунстві на РФ.

Читайте також: Дипломат-шпигун: Австрія висилає російського чиновника

Нагадаємо, 18 березня у столиці Болгарії Софії в ході секретної операції затримали кілька людей, підозрюваних у шпигунстві на Росію. Джерела у правоохоронних органах стверджували, що затримані шпигуни не є росіянами.

Двоє затриманих виявились болгарськими військовослужбовцями.

За півтора року шість російських шпигунів були видворені з Болгарії. Вони використовували дипломатичну службу як прикриття для своєї діяльності.

Схожі новини