Передплата 2024 «Добрий господар»

Напої, що зменшують відчуття голоду

Схуднути можна не тільки за допомогою дієтичних продуктів і активних занять спортом, а й завдяки невеликим хитрощам – наприклад, живильним напоям, які пригнічують голод

Мате — найвідоміший латино­американський напій після мохі­то. Володіє сильною тонізуючою дією і пригнічує апетит. Також є природним енергетиком, оскіль­ки речовини, які входять до нього, за своїми властивостями схожі з кофеїном.

Один з кращих напоїв для схуд­нення. Сприяє прискоренню обмі­ну речовин і стимулює термогенез — активне потовиділення. Приго­тувати імбирний чай просто: за­ливаєте окропом кілька шматочків імбиру, за бажання, додаєте в на­пій мед, лимон або корицю, даєте 15 хвилин настоятися — і готово.

А ось цей напій використовують для схуднення з інших причин. Річ у тім, що молоко настільки пожив­не і порівняно калорійне, що лише одна його склянка, особливо в тандемі з ароматною корицею або анісом, здатна геть вбити голод як мінімум на пів дня.

Пришвидшує метаболізм і міс­тить багато катехінів, які пригнічу­ють синтез жиру і теж стимулюють термогенез. Також катехіни допо­магають зміцнювати серце і крово­носні судини.

Мало хто знає, але проста чор­на кава — теж відмінний напій для схуднення. Кофеїн пригнічує апе­тит, сприяє спалюванню жиру і при цьому надає людині енергії.

Схожі новини