Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВООЗ закликає продовжити застосування вакцини AstraZeneca

  • 14.03.2021, 11:15
  • 464

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) почали вивчення вакцини AstraZeneca після того, як деякі країни призупинили її поширення

Про це в п'ятницю заявила прессекретар організації Маргарет Гарріс, повідомляє Голос Америки.

Раніше органи охорони здоров'я низки країн, зокрема Данії, Норвегії та Ісландії, призупинили застосування вакцини AstraZeneca після повідомлень про утворення тромбів у деяких вакцинованих.

Читайте також: Від COVID-вакцин не було жодної смерті, — ВООЗ

На брифінгу в Женеві Харріс заявила, що причинно-наслідковий зв'язок між щепленням і проблемами зі здоров'ям не був встановлений. Паузу в поширенні вакцини у ВООЗ назвали «запобіжним заходом».

За словами Харріс, в організації рекомендують продовжувати застосування вакцини AstraZeneca. Однак повідомлення, пов'язані з побічними ефектами, будуть вивчені. У ВООЗ підкреслили, що за підсумками перевірки буде підготовано звіт.

Читайте також: Інцидент в Греції: чоловік помер через 8 хвилин після вакцинації від коронавірусу

Нагадаємо, вакцинація проти коронавірусу в Україні стартувала 24 лютого. Першим в Україні вакцину тримав лікар-реаніматолог Горенко з Черкас.

Використовується вакцина проти коронавірусу, розроблена AstraZeneca і вироблена в Індії під локальною назвою Covishield. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, препарати ідентичні.

Схожі новини