Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Легендарного Карлсена продовжують «бити»

Завершився перший цього року шаховий супертурнір із серії Chess Tour, що мав назву Opera Euro Rapid

Попереду ще кілька таких змагань, у яких на запрошення чемпіона світу, норвежця Магнуса Карлсена, виступають 16 елітних гросмейстерів.

Спочатку учасники грають по колу, а потім вісімка найкращих продовжує боротися вже за олімпійською систе­мою. Круговий турнір Opera Euro Rapid проходив драматично. Із нього не про­йшли у наступний тур змагань такі відо­мі шахісти, як американець Накамура, росіяни Непомнящий і Грищук, а також китаєць Дін Ліжень. Урешті-решт у фі­нальному матчі зустрілися Карлсен і Веслі Со зі США. Спочатку вони зігра­ли перший матч з чотирьох партій, який закінчився унічию 2:2. У другому поє­динку Со переміг (2,5:1,5) і здобув пер­ший приз — 30 тисяч доларів.

А тим часом…

Відкриту першість Львівщи­ни серед шахістів віком до 16 ро­ків виграв Вадим Петровський з Мукачевого. Він на пів очка випе­редив Василя Білого з Дрогоби­ча та львівських хлопців Тараса Іванова (ДЮСШ «Дебют») і Робер­та Квака (Львівська шахова акаде­мія). Серед дівчат призерки набра­ли однакову кількість очок, і треба було рахувати додаткові показники. Вони визначили таку послідовність місць: перше — Анастасія Гнатишин («Дебют»), друге — Тетяна Скарбар­чук («Тризуб»), третє — Катерина Хо­мицька (ЛША).

Схожі новини