Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Офіс Зеленського співпрацює з Медведчуком – «слуга народу» Ясько

  • 14.01.2021, 12:04
  • 1 785

Офіс президента Зеленського співпрацює з партією Медведчука, а нардепи з ОПЗЖ в українській делегації в ПАРЄ просувають російський порядок денний

Про це в інтерв’ю НВ заявила народна депутатка з фракції «Слуга народу», колишня очільниця делегації України у ПАРЄ Єлизавета Ясько. Вона також повідомила про тиск з Офісу Зеленського.

«За декілька днів до звільнення мав місце прямий тиск на мене з будівлі, де нині працює Андрій Єрмак», — говорить Ясько.

Вона також зауважила, що представники ОПЗЖ Олег Волошин і Юлія Льовочкіна підтримують Росію у ПАРЄ, і зараз їхня позиція в делегації України посилилась.

«Раніше їхніх думок на засіданнях нашої делегації було нечутно. Їх всього 2 з 24. Однак під час операції з мого усунення вони були серед лідерів. Досвід делегатів від ОПЗЖ показує, що їх мета грати проти України, як це показало голосування за повернення російської делегації до ПАРЄ», — нагадала Ясько про голосування Льовочкіної за повернення Росії у ПАРЄ.

«Втім, варто говорити не лише про ПАРЄ, а загалом про співпрацю, яка прослідковується у частини депутатів СН з ОПЗЖ. Є ціла низка депутатів з ОПЗЖ, які ефективно співпрацюють з ОП, а між Банковою та підконтрольними Медведчука налагоджена комунікація», — говорить Ясько.

«Деякі колеги по фракції влаштовували істерику, дізнавшись про мої законопроєкти щодо невизнання окупації Криму та встановлення відповідальності за заперечення агресії РФ, оскільки це засмутило б їхніх промосковських парламентських «товаришів», — також повідомила представниця монобільшості.

Ясько вважає, що повернення Росії у ПАРЄ стало перемогою Кремля. «Повернення Росії до ПАРЄ стало їхньою потужною перемогою — діркою в санкційному режимі, і вони прагнуть закріпити цей успіх», — наголошує Ліза Ясько.

Як відомо, 11 січня депутатку від «Слуги народу» Лізу Ясько звільнили з посади голови української делегації ПАРЄ, призначивши на її місце Марію Мезенцеву. Голосували за це рішення депутати «Слуги народу», ОПЗЖ та групи «За майбутнє».

Схожі новини