Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Вінниччині затримали депутата-рекетира від ОПЗЖ

  • 07.11.2023, 14:15
  • 675

Служба безпеки нейтралізувала у Вінниці кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось «підім'яти» під себе аграрний бізнес у регіоні

Затриманий. Фото: СБУ
Затриманий. Фото: СБУ

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 7 листопада.

Серед затриманих — депутат Вінницької районної ради, який обирався від забороненої партії ОПЗЖ, та двоє його спільників — працівників Муніципальної варти міськради. Усі троє під керівництвом свого ватажка — місцевого кримінального авторитета — займалися рекетом серед підприємців.

Під час розбою вимагали з потерпілих гроші як регулярну «данину», а у разі відмови — погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна.

Співробітники СБУ задокументували факт «вибивання» 9000 доларів неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії. Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити «борг».

Співробітники СБУ затримали всіх учасників банди за місцями їхнього перебування в обласному центрі.

Під час обшуків у затриманого депутата вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси. А в його спільників — готівку та чорнові записи «боржників».

Усім чотирьом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України — вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану. За цією статтею їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Троє з них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою. Ще одному призначили цілодобовий домашній арешт.

Схожі новини