Передплата 2024 «Добра кухня»

Вірусолог передрікав пандемію ще 12 років тому

  • 28.12.2020, 13:35
  • 747

Вірусолог та експерт з інфекційних захворювань Натан Вулф ще у 2008 році попередив, що світ не розуміє, як боротися з інфекційними захворюваннями

Про це повідомляє телеканал CNN.

«Я думаю, що через 50 років, коли люди поглянуть на цей період історії, вони скажуть: «Ми бігали, намагаючись контролювати хвороби, просто не усвідомлюючи, як все влаштовано. Ми просто не розуміли, що унція профілактики варта фунта лікування», — сказав Вулф у 2008 році.

Натан Вулф уже більше 10 років займається вивченням вірусів в Центральній Африці, які передаються від тварин до людини. У 2008 році Вулф і його команда привезли медичного кореспондента CNN Андерсона Купера і доктора Санджая Гупту в ліси Камеруну, щоб показати їм, як постійні контакти людей і тварин збільшує ймовірність глобальних пандемій.

За словами Вулфа, такі контакти стають все більш реальними через глобальну вирубку лісів і будівництво доріг.

Читайте також: ВООЗ зробила сумний прогноз на 2021 рік

«Наприклад, в якомусь віддаленому селі міг статися контакт людини з тваринним вірусом, що призвело б до зараження кількох жителів села. Якщо раніше цей вірус не поширився б за межі цього селища, то тепер це віддалене поселення виявляється зв’язане з великим містом, яке водночас має повітряні і морські шляхи до інших країн світу. Тому те, що перебуває в глушині — наприклад, тут — потенційно може потрапити в Нью-Йорк протягом 48 годин», — зазначив тоді Натан Вулф.

Поглянути повне відео можна за посиланням.

Схожі новини