Передплатити Підтримати

Насушив цілу банку трюфелів

На Вінниччині вродили одні з найдорожчих у світі грибів – трюфелі. Знавець справи Валерій Дощанський уже встиг насушити їх півлітрову банку! Ще кілька штук заморозив

Чоловік зізнався, збирає цих ца­рів лісу у Вінницькому, Жмерин­ському та Барському районах. Обо­жнює такі гриби, особливо у підливі до м’яса з вершками чи сметанкою. Каже, смакота — за вуха не відтягнеш! А от про­давати трюфелі не хоче, попри їхню ви­соку ціну — в межах 2000 євро за кіло­грам.

Таємниці з того, як віднайти в лісі трю­фелі, чоловік не робить. Каже, головний чинник — неприємний запах. Тільки десь поруч сильно засмердить, шукайте!

— Якщо запах стоїть подібний, наче на коров’ячу ферму зайшов, значить, не­подалік росте гриб, — ділиться секре­том пан Валерій. — Це свіжі трюфелі ма­ють такий різкий запах. Отож почув запах — шукаю місце. Там, де земля трохи під­нята, як мурашничок, і є трюфель. За зо­внішнім виглядом трохи нагадує «пур­хавки», але трюфель міцний, як горіх чи камінчик.