Передплата 2024 ВЗ

Віцепрем'єр Польщі прокоментував закон про заборону абортів

  • 28.10.2020, 10:55
  • 753

Голова керівної партії Польщі "Право і справедливість", віцепрем’єр Ярослав Качинський заявив, що рішення Конституційного суду щодо повної заборони абортів відповідає Конституції і іншим бути не могло

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RMF24.

22 жовтня Конституційний cуд виніс рішення про відповідність Конституції статті закону з 1993 року, яка забороняє аборт, але дозволяє зробити його в певних обставинах, зокрема і при важкому пошкодженні дитини в пренатальному періоді або ж у разі важкої хвороби, що веде до смерті. КС вирішив, що ця стаття несумісна з Конституцією.

«Це рішення повністю відповідає Конституції, більш того, відповідно до Конституції іншого рішення з цього питання бути не могло», — заявив Качинський.

«Це рішення не може бути змінено протягом строку дії чинної Конституції. Не можна тим більше ухвалити закон, який дозволяв би «аборт за бажанням», а така вимога лівих, сформульована сьогодні в Сеймі серед криків «війна, війна!» — підкреслив він

Читайте також: Поляки протестують через заборону абортів: не обійшлось без сутичок із поліцією

Через рішення Конституційного суду в містах по всій Польщі протестують тисячі жінок. Демонстрації проходили серед іншого перед будинком Ярослава Качинського, резиденцією ПіС у Варшаві, будівлею Конституційного Суду і перед церквами.

Качинський зокрема згадав, що з нагоди протестів відбуваються напади на церкви.

За його словами, демонстрації «шкідливі» і їм слід протистояти. Він підкреслив, що «зокрема, ми повинні захищати польські церкви».

«Ми повинні захищати їх за всяку ціну. Я закликаю всіх членів „Права і справедливості“ і всіх, хто підтримує нас, взяти участь у захисті церкви, в захисті того, що сьогодні піддається нападу і піддається нападу не випадково», — заявив лідер ПіС.

Схожі новини