Передплата 2024 «Добрий господар»

Розвідка повідомила тривожні новини з Донбасу

  • 18.09.2020, 17:55
  • 4 373

На Донбасі російсько-окупаційні війська нарощують боєздатність армійських корпусів, збільшують мінні поля і розміщують боєприпаси в житлових масивах

Про це повідомили пресслужби ООС і Міністерства оборони України. Активність терористів зафіксували спостерігачі ОБСЄ і українські розвідники.

За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 17 вересня 2020 року, під час виконання спостережного польоту безпілотний літальний апарат на непідконтрольній уряду України території зафіксував ряд порушень з боку російсько-окупаційних військ.

Так, 13 вересня, БПЛА СММ виявив чотирнадцять протитанкових мін, встановлених поперек автодороги поблизу Саханки Донецької області.

Також вісім протитанкових мін, встановлених в один ряд поперек автодороги, і двадцять протитанкових мін, встановлених нещільними групами на східній і західній смугах руху цієї ж автодороги, було зафіксовано поблизу населеного пункту Весела Гора на Луганщині.

16 вересня в населеному пункті Веселе Донецької області спостерігачі вперше побачили шість фрагментів боєприпасів, з яких чотири оцінені як металеві труби від реактивних снарядів реактивної системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм), а два — як хвостові стабілізатори 120-мм мінометних мін.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує нарощувати боєздатність з'єднань і частин першого і другого армійських корпусів.

Читайте також: «Наближається Третя світова війна», — Клімкін

Крім того, після капітального ремонту на підприємствах російського оборонно-промислового комплексу до підрозділів противника доставлено понад 15 одиниць бойової техніки, в т. ч. 122-мм реактивні системи залпового вогню «Град».

Українська сторона СЦКК зазначила, що викладені факти чітко вказують на порушення Мінських домовленостей і досягнутих 22 липня 2020 домовленостей про заходи щодо посилення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, СММ ОБСЄ раніше зафіксувала, що, всупереч домовленостям про перемир'я, терористи «Л/ДНР» вдалися до закладки мін на дорогах Донецької та Луганської областей.

Схожі новини