Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вартість, терміни, обсяг: французи розповіли найважливіше про вакцину від COVID-19

  • 06.09.2020, 15:35
  • 822

Вакцина від Covid-19, що розробляється французькою корпорацією Sanofi, надійде в масове виробництво на початку 2021 року. Одна доза препарату коштуватиме "менше 10 євро"

Про це розповів президент французького підрозділу фармацевтичного гіганта Олів'є Божіло, повідомляє RFI.

Французька Sanofi розробляє вакцину разом із британською фірмою GlaxoSmithKline (GSK). Наразі почалися клінічні випробування вакцини, які планують завершити в грудні 2020 року. Якщо результати випробувань виявляться успішними, то компанії сподіваються отримати схвалення вакцини вже на початку 2021 року.

Для Європи вакцина будуть виробляти на заводі в паризькому передмісті Вітрі-сюр-Сен. Вже укладено угоди на виробництво 100 млн доз для країн Євросоюзу, 60 млн — для Великої Британії і 300 млн — для США.

«Французи і європейці отримають вакцину Sanofi одночасно з американськими пацієнтами», — пообіцяв Божіло.

Sanofi вже нарощує потужності, аби виробити протягом 2021 року біля одного мільярда доз вакцини.

Читайте також: Вакцина від COVID-19: учасник тестування розповів про побічні ефекти

«Мільйони доз вакцини будуть також поставлені в країни, що розвиваються, на абсолютно виняткових тарифних умовах», — розповів очільник французького підрозділу світового виробника ліків.

Як зазначає RFI, основним конкурентом вакцини, яка розробляється Sanofi і GSK, може стати препарат англо-шведської компанії AstraZeneca, який також перебуває на пізній стадії випробувань. У AstraZeneca пообіцяли, що вартість однієї дози складе 2,5 євро, і вже уклали угоду на виробництво двох мільярдів доз вакцини.

Схожі новини