Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія та Франція допомагали Ізраїлю відбивати атаку

  • 14.04.2024, 13:45
  • 393

Військові Британії та Франції разом із США допомагали Ізраїлю відбивати масований повітряний удар Ірану та проіранських сил у сусідніх країнах у ніч на 14 квітня

Фото The Times of Israel
Фото The Times of Israel

«Ми тісно співпрацюємо із США, Британією та Францією, які долучалися сьогодні вночі. Наше партнерство завжди було близьким, але сьогодні це проявилося у дуже незвичний спосіб», — заявив Хагарі. Він не надав деталей про їхню участь.

Джерело пише, що збивати іранські дрони допомагала також Йорданія, попри те, що жорстко критикувала Ізраїль за методи операції проти ХАМАС у секторі Гази. В офіційній заяві пояснили, що перехоплення цілей у своєму повітряному просторі здійснили «задля безпеки своїх громадян».

Президент США Джо Байден публічно сказав про те, що сили США у регіоні допомогли збити частину дронів і безпілотників, запущених Іраном по цілях на території Ізраїлю.

Також відомо, що США збили понад 70 повітряних цілей, для цього задіяли системи ППО на есмінцях та винищувачі.

Раніше в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що Іран під час атаки 13−14 квітня випустив по Ізраїлю понад 200 ракет і безпілотників, більшу частину збила ППО та винищувачі. Понад 100 безпілотників Ірану збиті за межами ізраїльського повітряного простору.

Згодом уточнили, що загалом повітряних цілей було понад 300, з яких близько 170 складали ударні безпілотники, понад 30 — крилаті ракети і 120 — балістичні, майже усі їх збили. Частину пусків здійснили проіранські сили на території Іраку та Ємену.

Президент США Джо Байден через атаку збирав на обговорення безпекову команду і провів розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю. Він заявив, що скликає на 14 квітня позачергову зустріч лідерів Групи семи, щоб скоординувати дипломатичну реакцію на атаку Ірану.


Джерело: CNN

Схожі новини