Передплата 2024 ВЗ

Французька молодь готова воювати за Україну: опитування

  • 14.04.2024, 16:40
  • 484

51% молодих людей Франції заявили, що готові воювати, якщо потрібно буде захищати інтереси своєї країни

Фото ілюстративне із сайту Укрінформ
Фото ілюстративне із сайту Укрінформ

У Франції зробили опитування, яке свідчить, що 51% молоді країни готові воювати в Україні, якщо це буде потрібно для захисту інтересів їхньої держави.

Про це йдеться в результатах опитування, яке організували на замовлення Інституту стратегічних досліджень військової школи (IRSEM) та Загального управління з питань міжнародних відносин і стратегії (DGRIS).

Відомо, що DGRIS та IRSEM — це органи, які функціонують у структурі Міноборони Франції. Опитування здійснили серед 2300 французів, яким від 18 до 25 років. Його опублікували 12 квітня, проте воно проводилося ще влітку 2023 року.

Коли в них запитали, якби захищати Францію довелося під час участі у війні в Україні, чи б пішли вони воювати за свою країну, на що 51% французьких молодих людей відповіли «так». Серед них 17% дали впевнену відповідь, ще 34% заявили «напевно так».

На запитання, чи будуть вони захищати Францію, 57% опитуваних відповіли, що готові захищати Францію у разі можливої війни.

Тим часом 62% респондентів вважають, що потрібно відновити загальну військову службу, яку Франція скасувала у 1997 році.

Схожі новини