Передплата 2024 «Добре здоров’я»

24 гривні за літр "Нафтусі"!

З 1 серпня нові власники ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» втричі підняли плату за лікувальну воду

З величезним скрипом-рипом після карантинної «сплячки» дається Трускавцю повернення до нормального життя. Вже літо перетнуло екватор, а більшість оздоровниць напівпорожні. Щоб спільними зусиллями долати труднощі, у місті було створено громадську спілку «Туристичний кластер Трускавець», до складу якої увійшли як великі готельно-курортні комплекси, так і маленькі пансіонати та вілли. Прийняли рішення про запровадження гнучкої системи знижок.

До міста «Нафтусі» потроху потягнулися курортники. Хтось з господарюючих суб’єктів відновив роботу на 15% власної потужності, хтось — на 30%, хтось — на 50%. Тепер головне — вийти на рятівну для бізнесу стабільність та обійтися без неприємних сюрпризів. Шкода, але так не виходить. Можна сказати ніж у спину вчирумив новий власник бювету мінвод — ТОВ"Трускавецькі лікувальні води". Нагадаймо читачам, попередній господар найціннішої перлини курорту, яким, без перебільшення, є даний бювет, ПрАТ «Трускавецькурорт», зіславшись на збиткову роботу свого підрозділу, у грудні минулого року продав його чотирьом приватним особам. Нові власники, розпочавши ремонт бювету та реконструкцію розташованої перед ним площі, вже на початку адаптивного карантину оголосили про запровадження платні на мінеральні води, які тут розливаються, для всіх без винятку відвідувачів бювету.

Новий власник встановив ціну — 8 грн 70 коп. за 1 літр мінеральної води. Не всім це, звісно, у Трускавці сподобалось, але змушені були змиритись. Але недаремно кажуть, що апетит приходить під час їжі.

Пристрасті після впровадження платні за мінеральну воду, яка, до речі, і раніше на курорті була платною для господарюючих суб’єктів (не платили лише ті, хто не мав путівки — О. Д.), ще добре не вляглися, як ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» оголошує про свій наступний крок — триразове підвищення з 1 серпня ц.р. платні на мінеральні води.

Одними з перших про це довідались трускавецькі депутати. Про «вбивчий» сюрприз їх поінформували на сесії міськради. «Потішили» керівників готельно-курортних комплексів та інших суб’єктів господарювання, які приймають відпочивальників. Усім їм з 1 серпня ц.р. слід переукласти угоди з ТОВ «Трускавецькі лікувальні води». З цього дня мінеральні води з бювету відпускатимуться не по 8 грн 80 коп., а по 24 грн за літр. Правило чинне для всіх без винятку споживачів бюветного «продукту».

Життя покаже, як далі розвиватимуться події в Трускавці. Але кому таке сподобається?

Протестуючи проти нового підвищення ціни на «Нафтусю» та інші мінеральні води, депутати Трускавецької міськради звернулись з «апеляцією» до Антимонопольного комітету України. На їхнє переконання, у діях власників «Трускавецьких лікувальних вод» переважає власний егоїстичний інтерес. Вони відкинули, зовсім не зважають на такі сьогоднішні форс-мажорні обставини, як коронавірусна пандемія, складна фінансово-економічна ситуація в санаторно-курортних закладах, повсюдний дефіцит відпочивальників. Різке підвищення платні на мінводи матиме непередбачувані негативні наслідки, і цьому треба запобігти. Депутати застерігають, що їхня ініціатива може призвести до зворотного ефекту — відтоку відпочивальників з Трускавця до Східниці, де на всіх мінеральних джерелах вода безоплатна.

Схожі новини