Передплата 2024 ВЗ

Рукавички не потрібні? Ляшко спростував поширені міфи про коронавірус

  • 19.06.2020, 10:35
  • 1 315

Медичні маски на вулиці вже можна не носити. Одягати засоби індивідуального захисту потрібно тоді, коли заходиш усередину приміщень, де є масове скупчення людей

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі «Право на владу».

«Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що маски повинні носити всі, хто заходить у громадські приміщення. Який шквал критики від великої кількості експертів було вилито на МОЗ. За два місяці ВООЗ підтверджує цей факт і каже, що в умовах пандемії маску повинні одягати всі, оскільки можуть вважатися потенційно інфікованими. Ми не говоримо про носіння масок на вулиці. Так, на вулиці ми сьогодні можемо ходити без маски. Заходячи до громадської будівлі, ми повинні одягати маску на обличчя, яка прикриває органи дихання», — висловився Віктор Ляшко.

Також заступник міністра охорони здоров'я додав, що він рекомендує українцям часто мити руки і обробляти їх антисептиком. За його словами, рукавички одягати не потрібно.

Читайте також: Учені навчилися передбачати ймовірність зараження коронавірусом: дослідження

В Україні зареєстровано 34 063 випадки зараження Covid-19, за останніми даними. Від початку епідемії — 966 людей померли. Одужали — 15 447 хворих.

Схожі новини