Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи потрібно носити маску у спеку: пояснення імунолога

  • 16.06.2020, 14:54
  • 1 415

Маску потрібно обов'язково носити навіть в спеку, незважаючи на незручність, проте є винятки з цього правила.

На думку лікаря-імунолога Андрія Волянського, яке він висловив виданню « KHARKIV Today», надягати маску необхідно у всіх місцях, де є велике скупчення людей. Особливо це стосується ліфтів, транспорту, супермаркетів, офісів і підприємств під час нарад.

А ось на природі і на пляжі гострої необхідності захищати обличчя тканиною немає. Правда, це стосується не всіх людей.

«Але групи ризику, такі як літні люди або люди з хронічними захворюваннями, повинні надягати маску під час спілкування з іншими людьми, де б вони не були, нехай навіть в парку. Неможливо знати, розмовляєш ти зі здоровою або зараженою людиною», — розповів імунолог.

Щоб мінімізувати дискомфорт під час спеки, він порадив менше перебувати на відкритому сонці і пити більше рідини.

Читайте також: На Львівщині 3072 підтверджені випадки інфікування коронавірусом

«Якщо ви відчуваєте, що вам важко дихати, зніміть маску, сядьте в тіні ї випийте води. Якщо відчули запаморочення або прискорене серцебиття, потрібно зняти маску, піти з жаркого місця і звернутися за медичною допомогою», — порекомендував Волянський.

Також він прокоментував проблему з носінням масок дітьми.

«Що стосується дітей, то були повідомлення, що маски у маленьких дітей можуть швидко викликати кисневу недостатність. Так що я б рекомендував надягати дітям маски тільки у виняткових випадках — якщо дитина часто хворіє, якщо у нього є захворювання легенів або, не дай бог, онкологія. Але батьки таких дітей зазвичай прекрасно знають про всі запобіжні заходи і не під час пандемії, і дотримуються їх», — підсумував лікар.

Схожі новини